Orasul Ineu la puricat !

intrare orasul ineu
intrarea ineu arad

Intr-o zi însorită de mai, am reusit si eu să ajung in orasul Ineu si să strabat Ineul cu mult mai mult interes decat altădată. Aveam curiozitatea, in primul rand , sa vad ce unitati de cazare sunt in Ineu, care sa ofere cazare in Ineu.  Eram echipat si cu un aparat foto performant, care parcă mă îndemna să fotografiez tot ce imi vedeau ochii. Am remarcat cu plăcere, in orasul Ineu, mutimea de pomi de o parte si de alta a soselei principale ce

orasul ineu - soseaua
soseaua principala din Ineu

străbate orasul Ineu de la un capat  la altul. Era o zi de Marti si centrul orasului Ineu era plin de masini, mai mici si mai mari. Chiar ma intrebam dacă nu am nimerit într-o zi de piată , care ulterior am descoperit ca este vinerea. Am remarcat Spitalul nou din orasul Ineu,

indicator spital ineu
indicator spitalul orasenesc ineu

care avea in fata lui bustul doctorului Dr. Mihai Stoian , medic ce a slujit comunitatea din Ineu si imprejurimi din 1944 , ca medic chirurg si apoi ca director al spitalului din Ineu.

spitalul ineu
statuie bust – doctor mihai stoian

Nu departe am remarcat o biserica de lemn, ridicată pentru cei internati in spital si dornici de inchinare, curătire si părtăsie cu sfintii părinti,  înaintea lui D-zeu.
După revolutie au venit si la Ineu, cativa investitori străini, dintre care cel mai mare este situat chiar la intrarea in Ineu, firma Delphi Packard Ineu Romania, care dă o paine la cateva sute de oameni din zona.


Delphi Packard Ineu Romania
Cât despre biserica din lemn, ea este lucrarea sculptorului Vasile Pop din Bârsana, o lucrare de inaltă calitate mestesugarească, specifică ,mesterilor populari din Maramures. Maramuresul este tara portilor sculptate din lemn de mesterii populari si a sculpturilor din lemn in general.

bisericuta din lemn ineu
biserica de lemn din ineu

Desigur că mesterul popular nu a fost singurul care merita respectul si lauda pentru aceasta lucrare de exceptie ci si finantatorii care au donat sume mai mari sau  mai mici pentru constructia acestei mărete lucrări de artă.

detaliu lucrare in lemn
detaliu sculptură – biserica de lemn din ineu

In centru am remarcat un hotel frumos aranjat , gata sa ofere cazare in Ineu pentru cei care au interese financiare sau doar turistice de a rămane mai mult timp in oras.

Soarele de mai,  a dat o stralucire in plus integului oras care parcă trepida de viată (poate si din cauza multimii ce venise in oras). Daca vreti sa vizitati Ineul si sa-i descoperiti atractiile de tot felul, puteti să vă gasiti cazare Ineu , in conditii foarte bune la unitătile de cazare pe care le veti găsi pe CazareIneu.ro,
adica fie la Hotel Central Ineu, fie la Hanul Moara cu Noroc.

Salutare Ineu !